Nieuwe maatregelen 28/10/2020

Beste ouders en leden

Gisterenavond werden er weeral nieuwe maatregelen genomen en deze keer werd er voor het jeugdwerk ook een grote verandering doorgevoerd. Als leidingsploeg bespraken we online hoe het nu zal verder gaan voor de werking van onze groep. We wisselden meningen, gevoelens, visies en aanpakken uit om ervoor te zorgen dat iedereen achter de beslissing staat. Hieruit kwamen we tot het volgende besluit.

De Vlaamse Regering maakte bekend dat vanaf vrijdag 30 oktober geen activiteiten meer toegelaten zijn voor jongeren vanaf 12 jaar. Activiteiten voor jongeren vanaf 12 jaar worden binnen scouting tijdelijk opgeschort, tot zolang de omstandigheden dit vereisen. Dit betekent dat de wekelijkse activiteiten voor de Jonggidsen en de Gidsen en Jins niet meer zullen doorgaan. Activiteiten voor de Kapoenen en de Kabouters blijven doorgaan binnen de lijnen van code Rood.

De leiding van de Jonggidsen en de Gidsen en Jins zijn druk in de weer met het verzinnen van online alternatieven om op deze manier toch verbonden te blijven. De leiding zal het verloop van de online activiteiten tijdig aan de leden communiceren. Het kan zijn dat de online activiteiten niet altijd op zaterdag van half twee tot half vijf zullen doorgaan.

De Kapoenen en Kabouters mogen zich nog wel elke week komen uitleven aan het lokaal binnen de lijnen van code Rood. De leiding zal er op toe zien dat er nog meer aandacht is voor handhygiëne voor, na en tijdens de activiteit. Daarnaast zullen ze zorgen voor gepaste activiteiten die de veiligheid onze leden niet in gevaar brengen. We vragen aan deze takken om zelf een drinkbus met water mee te nemen mochten ze willen drinken tijdens de activiteit.

Ook met onze groep willen we bijdragen aan een veilige omgeving die helpt corona in te dijken en tegelijk tegemoetkomen aan de nood bij kinderen en jongeren om elkaar spelend te ontmoeten. Met vragen of zorgen kan je terecht via sintgodelievegroepsleiding@gmail.com

Stevige linker

De leiding